MENÜ
Lélekmasszázs-Holistic Pulsing
 
"Nem csak szükségtelen a spiritualitásért lemondani a testről, hanem a valódi spiritualitás egyszerűen lehetetlenné válik nélküle, mivel a testünk a lelkünk igazát mondja ki." 
Tovi Browning

Mi is valójában a Holistic Pulsing vagy Lélekmasszázs?

A Holistic Pulsing egy olyan sokoldalú módszer amely segítséget nyújt kapcsolataink megújítására és meggyógyítására, fizikai és mentális egészségünk javítására, önmagunk fejlesztésére és arra, hogy ráébredjünk a bennünk rejlő lehetőségekre. Mivel valódi holisztikus módszerről van szó, mindenki számára ad valamit.

"Véleményem szerint nincs annál tragikusabb, mint anélkül létezni ebben a világban, hogy tudatában lennénk annak a lehetőségnek, amit magunkkal hoztunk, s ami miatt élünk.A Holistic Pulsing segít olyan magasságokba jutni, ahová rendeltettünk." Tovi Browing

 

A kezelés során a kezelt személy egy kezelőágyon fekszik, a kezelő pedig a teste különböző részein folyamatos ringató mozgatásokat végez. A kezelés kényelmes öltözékben történik, nem kell a ruhát levetni. 

A Lélekmasszázs alkalmazható a legkülönbözőbb célokkal, mint például: sok stressz és felgyülemlet feszültség esetén, mint mély relaxáció, ezen kívül fizikai fájdalmak, rendellenességek esetén, mivel közvetlenül a testben lévő blokkokkal dolgozik. Eszközként arra is alkalmas, hogy megállapítsuk, hogy hol találhatók a szervezetben a blokkok.
A kezelésen részt vett emberek szubjektív beszámolói olyan hatásokról szóltak, mint például a lebegés érzése, az idő értelmének elvesztése, az univerzummal való összeolvadás, és a bizalom megnövekedése, mely összekapcsolódott a biztonság érzésével.

A fizikai problémák kezelése mellett a Holistic Pulsing különösen hatásos, ha a probléma érzelmi gyógyulást is igényel. A módszer erőteljes eszköz azok számára is akik az önmegismerés és önfejlesztés útján járnak. A technikán túl a Lélekmasszázs lényege, hogy megszüntesse az anyagi és a lélekvilág közti szakadékot.

Mennyiben tekinthető masszázsnak ez a módszer?

A Holistic Pulsing valójában egy ütemes ringatással, egy szinte pulzáló mozgással kezeli az emberi testet. A legfőbb elve a gyengédségen alapul. 


A hagyományos masszázsok az erőre fektetik a hangsúlyt, és szinte áttörve a test ellánállást csökkentik, vagy tüntetik el a testből a felgyülemlett testi blokkokat, amik ugyancsak lelki gyökerekkel rendelkeznek. Ezen kezelési formák inkább tünetkezelési célokat szolgálnak, és inkább a test gyógyítását célozzák és nem foglalkoznak a lélekkel. MIndezért hosszútávon újra és újra szükségessé teszik a kezeléseket a visszatérő problémák miatt. Hozzá teszem ez nem ront a módszer hatékonyságán, azok számára tökéletes lehet, akik még csak a tünetek megszüntetése iránti igénnyel rendelkeznek.

Holistic Pulsing mivel holisztikusan szemléli az embert, azt az elvet vallja, hogy a test-lélek-szellem hármas harmóniájának létrehozása, ami kizárólag megadja az ember számára azt az egységélményt amivel igazán jól érezheti magát az életében. Mind ennek fényében a keménység helyett a lágyságot, mint minőséget alkamazza, amivel a test "megkövesedett" blokkjait képes feloldani és formálni, mint a víz a legkeményebb sziklát. Pont ez a lágysága teszi képessé arra, hogy a test apró "repedésein" képes legyen egészen mélyre hatolni a lélekig, és ott kifejteni gyógyító hatását. 

Érzelmi blokkok testi megnyilvánulásai, avagy a a testünk segítségért kiállt.

Életünk során, sőt már a kezdetén is rengeteg trauma ér bennünket, amik hatására lelki blokkok alakulnak ki, amik a későbbiekben, ha nem fedezzük fel őket időben, testi tünetként kerülnek felszínre. Ennek megvannak a fokozatai, ami akár egy enyhe megfázástól, vagy egyszerűen torok "kapástól" kezdve akár a legkomolyabb, akár gyógyíthatatlan betegségekig fokozóthat. A testünk mindig időben jelez, csak mi nem vagyunk nyitottak felé, mi nem halljuk meg figyelmeztetését és egyre hangosabb és kétségbe esettebb segély kiáltásait. A holistik Pulsing többek között ebben tud megfelelő eszközt nyújtani, mivel segít meghallani a testünk jelzéseit, sőt hosszútávon meg is tanítja a kezelt számára a test "nyelvének" megértését és használatát. 


Jelen világunkban a testünk betegségeit nem mint jelzést értékeljük, és ezáltal mint segítő társat kezeljük, hanem egy olyan rossz dolognak tartjuk ami megkeseríti az életünket, és amiért egyértelműen a testünket tartjuk felelősnek. Ennek következtében a testünk felé negatív érzésekkel fordulunk, megvonjuk tőle a szeretetet, amivel csak tovább fokozzuk szenvedéseinket. A megoldás pedig sokkal egyszerűbb lenne, csupán figyelmünket kellene felé fordítanunk, és megérteni mind azt amit közölni szeretne velünk.

A Lélekmasszázs kezelés ebben rendkívül hatékony segítséget képes adni a kezelésben résztvevő személy számára. A kezelés során a kezelő, a test különböző területeinek ringatásával feltárja azokat a testi blokkakat, amiket test magába zárt, és a kezelést igénybe vevő maga is megtapasztalja az eddig elzárt "kincseit", amivel tovább leindítheti az eddig elakadásban rekedt életét.

Mitől, és hogyan alakulhatnak ki ezek a blokkjaink? 

Minden traumatikus eseményben benne rejlik a blokk kialakulásának lehetősége. Traumatikus események már kora gyermekkorunkban történtek velünk, sőt már megszületés előtt is az anyaméhen belül is, hogy az előző életekről ne is beszéljünk. Életünk legelső és legmeghatározóbb traumája maga megszületés folyamat volt, ami komolyan meghatározta  személyiségünk fejlődését gyermekkorban, de hatással van a felnőtkori énünkre is. 


Születésünk után traumák széles "választéka" áll rendelkezésünkre, mint például szüleink időszakos hiánya, háziállatok, betegségek, sérülések,stb. Ezenkívül ilyenek az oltások is, amik az érzékeny szervezetet elárasztják vírusokkal, idegen testekkel, veszélyes vegyi anyagokkal és fémekkel. Traumát okozhatnak még a körülöttünk zajló veszekedések, a szóbeli vagy fizikai erőszak, a váratlan események, a szülők ellenséges elválása, a háború és a halál, és az, ahogyan a hétköznapokban bánnak/bántak velünk, ahogy önmagunk kifejezésére biztattak, vagy épp elbátortalanítottak bennünket.

Testünk traumatikus élményekre adott válasza, elhagyni a lágyságot, megfagyni szorosan összehúzódni, lélegzetet visszafojtani, tehát védekezésünk folyamán megszilárdulunk, megkeményedünk. Az lenne az ideális, hogyha a veszély elmultával visszatérnénk lágy, élő, áramló állapotunkba, de sajnos ez nem így történik. Mint egy beleragadunk ebbe a megfeszült, megkeményedett állapotba, és ez a kialakult blokk beépül testünk valamely területésre, ott állandosult állapotot hozva létre.

Már az is nagyon informatív lehet a kezelés során mind a kezelő, mind a kezelésen résztvevő számára, hogy mely területek "keményedtek meg", mivel ezen az ösvényen el lehet indulni a lelki gyökerek feltárása felé. A Holistic Pulsing kezelés során a kezelt a saját testére figyelve, tudatosíthatja magában, hogy teste milyen információt szeretne vele közölni, életének mely területein kellene változást eszközölnie. Persze mindebben a folyamatban segítségére van maga a kezelő is, aki mint egy csatorna továbítja, és "fordítja le" a test információit a kezelés során.

Hogyan segít a Lélekmasszázs és miként zajlik a kezelés?

A kezelés során a kezelt egy rendkívül nyugodt testhelyzetben fekszik egy kezelő ágyon. Gyakorlatilag neki semmit nem kell tennije, csupán befelé figyelnie, csupánb a teste által kommunikált információkat kell befogadnia. Persze a testi érzeteken túl érzelmi reakciók is felszínre kerülhetnek, akár a koragyerekkorból, akár a közelmúltban történt események kapcsán is.

A Lélekmasszázs a testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. A ringató és vibráló mozgással az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. A ritmussal, amely hasonló a szívveréshez, a sejtemlékezet aktivizálódik, így a sejtek visszatalálnak eredeti funkciójukhoz, és mozgásba hozzák saját belső gyógyító energiáikat. Ebben a módosult tudatállapotban zárul a tudat és kinyílik a tudattalan. 

A lélekmasszázzsal nem lehet ártani, mert itt nem a terapeuta irányít. Ő csak segít a páciensnek aktivizálni a saját öngyógyító folyamatait. A terapeuta ezzel a módszerrel nem tud olyan blokkot feloldani, amelynek fogadására a páciens még nincs felkészülve. A „lélekmasszőrök" nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, inkább meghívják a testet saját harmóniája megtalálásához. A Holistic Pulsing meglepő sikereket ér el a lelki eredetű, pszichoszomatikus panaszok kezelésében. A blokkok oldásával és az energiaáramlás fokozásával javul a szervek működése, keringése, erősödik az immunrendszer, öngyógyító képességünk pedig felerősödik.

A kezelések módszere és metodikája mindekinél egyénre szabottan működik. A holisztikus személet szerint mindenkinek az éppen aktuális testi és lelki, valamint szellemi "állapota" szerint állítom össze a kezelése menetét.

A kezelések gyakoriságát, illetve rendszerességét az hatátozza meg, hogy mi az alap probléma, amire megoldást keresünk, valamint milyen céllal tesszük mind ezt. Az elérendő cél lehet egy pillanatnyi közérzet javítás, az esetleges magas stressz szint csökkentése, vagy egy valódi terápia minek során a gyökérproblémát kívánjuk feltárni és feloldani. Mindezeket figyelembe véve, a tartós állapotjavuláshoz mindenképpen egy rendszeres Holistic Pulsing kezelés ajánlott, amely lehet heti, kétheti, vagy havi szintű kezelések ismétlése.

A rendszeres kezelések során, az alkalmazott kezelési módszerek általában különbséget mutatnak, mivel a holisztikus szemléletet szem előtt tartva, mindig a kezelt fél aktuális testi és lelki állapotát veszem figyelembe. A változás iránya határozza meg a következő "lépést". 


Egy kezelés időtartama 60-90 perc, ami három részből tevődik össze:

  • Az általános gyakorlat szerint egy bevezető beszélgetéssel kezdünk, amikor is megismerjük egymást, és a kezelést igénybe vevő elmeséli miért is keresett fel. Ez a beszélgetés sok esetben problémafeltáró jellegű is lehet.

  • Következő lépésként maga a Lélekmasszázs következik, ami egy arra alkalmas kezelő ágyon történik. A kezelendő személy mindig kényelmes ruhában vesz részt a kezelésen, amit esetleg magával is hozhat. Hölgyeknél fokozott figyelemmel, szoknya és ruha viselése esetén, csere nadrágot hozzanak magukkal.

  • A kezelés utolsó szakaszában a lezáró és élményfeldolgozó beszélgetés történik, amikor is a masszázs során megtapasztalt, és feltárult testi és lelki tartalmakat beszéljük át és értelmezzük közösen.

 Kinek nem ajánlott a kezelés?

A kezelés nem végezhető azokkal, akik:

  • kisbabát várnak,
  • fertőző betegek,
  • trombózisban epilepsziában szenvednek,
  • pacemaker esetén,
  • alkoholos, drogos állapotba,
  • közvetlenül műtét után.

 
FONTOS! : a Lélekmasszázs nem minősül egésszégügyi illetve gyógyító módszernek. Magyarországon ezen tevékenységeket csak orvos végezheti. Az orvosi kezelést nem helyettesíti semmilyen betegség esetében sem.


 

Amennyiben a Holistic Pulsing mint módszer bemutatása alapján Ön úgy érzi szívesen kipróbálna egy kezelést a Kapcsolat menüpontra kattintva megtalálja az elérhetőségeimet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap készítés ingyen

Asztali nézet